שימוש נכון בתבלינים, תבלינים בריאים מומלצים

מדריך – שימוש נכון בתבלינים

תבלינים הם חומרים אותם אנו מוסיפים למזון לצורך שיפור הטעם ולכן שימוש נכון בתבלינים
יכול להביא  לשיפור טעם התבשיל.
מקורם של התבלינים הוא בצומח, זאת להבדיל מחומרי טעם וריח תעשייתיים.
אלו עשויים להיות שורשים כמו הזנגוויל (ג‘ינג'ר) והכורכום, עלים כמו האורגנו,
זרעים כמו הכוסברה והפלפל השחור ואפילו קליפות של צמחים במקרה של הקינמון,
אשר הוספתם למזון בתהליך הבישול משפיעה על הטעם והארומה.

במטבחים שונים בעולם ניתן למצוא שימוש שונה בתבלינים, מה שמעניק לכל מטבח את הייחוד שלו.
למשל המטבח ההודי נוהג להרבות בשימוש בתבלינים כמו זנגוויל, אגוז מוסקט, עלי דפנה, ציפורן,
קארי והל הנותנים לו את האופי והטעם המאפיין.
באופן דומה גם במטבחים מתרבויות אחרות נוכל למצוא תבלינים אופייניים אשר מגלמים את סוד הטעם.
השימוש בתבלינים הוא חלק  ממה שמגדיר את סגנון הבישול – תפו“א אפויים
בצירוף כמון יכולים לקבל אופי התואם את המטבח ההודי ואם נחליף את הכמון בבזיליקום נקבל תפוחי אדמה בסגנון ים תיכוני.

התבלינים הם סוד הטעם והם חלק חשוב בבישול,
מי ששולט בשימוש בתבלינים בעצם שולט באומנות המטבח ואף מסוגל לגייס את היצירתיות
הטמונה בו וליצור מנות טעימות ללא שימוש בספר מתכונים.

 

תבלינים שימושיים

שימוש נכון בתבלינים – תבלינים לפי סגנון הבישול

מכיוון שתבלינים מסוימים מזוהים עם סגנונות בישול מסוימים
ניתן לבשל כמעט כל דבר שתרצו ובתוספת התבלינים הנכונים לתת לו את האופי שתרצו.
אינכם חייבים להיצמד לספר המתכונים,
פשוט תוכלו להשתמש במתכונים שאתם מוכרים ולהעניק להם טעם ואופי אחר בהתאם לסוג התבלינים.
אז כל מה שנשאר לכם לעשות זה להחליט באיזה סגנון תרצו לבשל היום ובהתאם לכך להשתמש בתבלינים:

 

המטבח האיטלקי – המטבח האיטלקי ידוע בזכות השימוש בשום, שמן זית ובזיליקום;
אלו הם פשוט חובה ברבים מהמאכלים האיטלקיים אך הם בהחלט אינם היחידים.
עוד תבלינים שכיחים במטבח האיטלקי הם אורגנו, אזוב, לענה (טרגון) ופטרוזיליה.
אם תרצו להכין דג צלוי בסגנון איטלקי, תוכלו לשלב את כל התבלינים שהוזכרו יחדיו עם שום, שמן זית ולימון ותקבלו מעדן.
שימו לב שאצלנו באתר תוכלו לרכוש תערובת תבלינים טוסקנה המכילה שילוב של תבלינים מהמטבח האיטלקי.

המטבח היווני – המטבח היווני נחשב לאחד הבריאים (וכמובן הטעימים) שיש ולכן מתכונים בסגנון יווני מומלצים מאוד.
המטבח היווני מרבה להשתמש ברוזמרין, טימין, עלי דפנה ושמיר.
אם תרצו תפוחי אדמה בסגנון יווני תוכלו לאפות אותם בתנור עם שמן זית, רוזמרין ועלי דפנה.

המטבח ההודי – המטבח ההודי ידוע בטעמים עשירים וחריפים המושגים בזכות שילוב מסיבי של תבלינים.
התבלינים האופיינים למטבח ההודי הם: פלפל שחור ולבן, קינמון, ציפורן, צ‘ילי חריף, קארי, זנגוויל, כוסברה והל.
כמו כן מקובל להשתמש בתערובות תבלינים מוכנות כמו הגראם מסאלה.

המטבח הערבי – טעמיו של המטבח הערבי מוכרים בישראל וניתן למצוא אותם בשימוש נרחב בקרב העדות של יוצאי מדינות ערב.
בין התבלינים שבהם מרבים להשתמש ניתן להזכיר את הזעתר, כמון, אגוז מוסקט, כורכום, סומק והל.
גם כן כמו במטבח ההודי קיימות תערובות תבלינים מוכנים כמו הבהרט.
אם תרצו לתת לסלט הירקות שלכם טעם ערבי אותנטי תוכלו להוסיף מעט סומק המעניק לו חמיצות מעודנת.

המטבח הצפון אפריקאי – המטבח הצפון אפריקאי מוכר לנו בזכות יוצאי לוב ומרוקו אשר הביאו לנו מתכונים נהדרים כמו הכריימה והמפרום.
מטבח זה  מרבה להשתמש בפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, קינמון, כמון, זעפרן, מנטה וכורכום.
אם תרצו להעניק לשקשוקה טעם צפון אפריקאי אותנטי תוכלו להוסיף לה כמון, פפריקה מתוקה וחריפה.

 

שימוש נכון בתבלינים

 

בנוסף מבחינה קולינרית ניתן לשחק בין תבלינים טחונים ולבין תבלינים שלמים וכך להעניק עומק נוסף לתבשיל.
למשל שימוש בגרגרי פלפל שלמים אשר נקלו והוספו לתבשיל משחרר את טעמם לתבשיל אך התבשיל אינו מקבל טעם אחיד;
בביסים מסוימים תוכלו להרגיש את הגרגרים עצמם ולהרגיש נגיעות של טעמים יותר אינטנסיביים מידי פעם וכך להעשיר את החוויה.

בחנות טבע "זול בריא" תוכלו למצוא מגוון תבלינים שונים טבעיים ובריאים.

כתוב/כתבי תגובה