מתכון לבוריקיטס מקמח כוסמין

כאנשים ששומרים על אורח חיים בריא קשה לנו לפעמים לראות את הבורקסים המגרים האלו ולא לרצות לחטוף אחד או שניים.

אך במחשבה שנייה כשאני נזכרת כמה שמן יש בהם וכמה הם לא בריאים לגוף שלי מיד יורד לי החשק מלאכול אותם.

אממה? יש פתרון לקונפליקט, מסתבר שצמד המילים "בורקס בריא" אכן קיים והבורקס הזה לא פחות טעים מהמקורי, אם לא יותר!! 

רבע שעה עבודה ויש לכם מאפה מהמם, מבטיחה לכם שהם ייחטפו בצ'יק עוד לפני שיספיקו להתקרר 🙂

אז יאללה קדימה בואו ניגש לעבודה.

      מרכיבים למילוי החומוס:

      מרכיבים לבצק:

אופן הכנת מלית החומוס:

  1. מסננים את החומוס מהקופסא ושוטפים אותו.
  2. קוצצים בצל לריבועים ומטגנים בקצת שמן קוקוס או שמן זית.
  3. כשהבצל משחים מוסיפים את החומוסים ומערבבים.
  4. מוסיפים תבלינים לפי הטעם: כורכום, פפריקה, פלפל שחור טחון, מלח, בהרט.
  5. מועכים עם המזלג למין עיסה ומצננים (ניתן גם לטחון במעבד מזון).

.jpeg

כשהמלית מוכנה מניחים לה להתקרר ומתחילים בהכנת הבצק 🙂

מכינים את המרכיבים על השיש,

WhatsApp Image 2019 07 17 at 19.15.53 1
מחממים תנור ל170 מעלות

שמים את הקמח, המלח, המים והשמן בקערה

WhatsApp Image 2019 07 17 at 19.15.53

לשים עד לאיחוד הבצק,

WhatsApp Image 2019 07 17 at 19.15.52

עכשיו פותחים את הבצק על השיש לעלה דק וקורצים עיגולים

WhatsApp Image 2019 07 17 at 19.15.51 2

פותחים עם מערוך כל אחד מהעיגולים לעיגול דק אבל לא מדי, על מנת שהבורקס

יהיה קריספי וממלאים במלית

WhatsApp Image 2019 07 17 at 21.57.40 2

סוגרים את הקצוות היטב ומעטרים בעזרת קצוות של מזלג

WhatsApp Image 2019 07 17 at 19.15.50

טורפים ביצה ומורחים, מעל מפזרים שומשום, קצח, מלח ומה שאוהבים, מכניסים לתנור ואופים בערך 20 דק' עד שהבוריקיטס קריספי

ו…מוכן, בתאבון!!

WhatsApp Image 2019 07 17 at 19.19.17 1

Screenshot 9

כתוב/כתבי תגובה