כאנשים ששומרים על אורח חיים בריא קשה לנו לפעמים לראות את הבורקסים המגרים האלו ולא לרצות לחטוף אחד או שניים.
אך במחשבה שנייה כשאני נזכרת כמה שמן יש בהם וכמה הם לא בריאים לגוף שלי מיד יורד לי החשק מלאכול אותם.
אממה? יש פתרון לקונפליקט, מסתבר שצמד המילים “בורקס בריא” אכן קיים והבורקס הזה לא פחות טעים מהמקורי, אם לא יותר!!
רבע שעה עבודה ויש לכם מאפה מהמם, מבטיחה לכם שהם ייחטפו בצ’יק עוד לפני שיספיקו להתקרר 🙂
אז יאללה קדימה בואו ניגש לעבודה.
מרכיבים למילוי החומוס:
- חומוס גרגירים שלם מוכן לאכילה (קופסאת שימורים) או חומוס מושרה מבושל ומסונן (250 גרם).
- בצל בינוני
- שמן קוקוס / זית
- תבלינים: פפריקה, בהרט, כורכום, פלפל שחור, מלח וורוד הימלאיה דק
- ** ניתן להשתמש בכל מילוי שרוצים (מלית פטריות, מלית תפו”א, מלית גבינה, חצילים, בשר טחון ועוד).
מרכיבים לבצק:
- קמח כוסמין מלא 100% נפלאות (270 גרם)
- מלח וורוד הימליאה דק (חצי כף )
- שמן זית סבא חביב (70 גרם)
- מים פושרים (110 גרם)
אופן הכנת מלית החומוס:
- מסננים את החומוס מהקופסא ושוטפים אותו.
- קוצצים בצל לריבועים ומטגנים בקצת שמן קוקוס או שמן זית.
- כשהבצל משחים מוסיפים את החומוסים ומערבבים.
- מוסיפים תבלינים לפי הטעם: כורכום, פפריקה, פלפל שחור טחון, מלח, בהרט.
- מועכים עם המזלג למין עיסה ומצננים (ניתן גם לטחון במעבד מזון).
כשהמלית מוכנה מניחים לה להתקרר ומתחילים בהכנת הבצק 🙂
מכינים את המרכיבים על השיש,
