מה ההבדל בין מי קוקוס, נוזל קוקוס, חלב קוקוס, קרם קוקוס?

מה ההבדל בין מי קוקוס, נוזל קוקוס, חלב קוקוס, קרם קוקוס?

אלו אשר אוהבים לבשל ולאכול אוכל אסייאתי,
בוודאי נתקלים במתכונים רבים העושים שימוש בחלב קוקוס או
אחד ממוצריו של הקוקוס. כאשר אנו מסתכלים במדפי הסופר,
או באתרי האינטרנט, אנו עשויים להתבלבל
מעט. ישנם מוצרים שונים שאנו לא ממש מבינים מה ההבדל ביניהם – מי קוקוס,
חלב קוקוס, נוזל קוקוס וקרם
קוקוס. אז על מנת לא להתבלבל,
הרשו לנו לעשות לכם סדר בדברים ולהסביר לכם בקצרה מהו ההבדל בין
המוצרים השונים.

446685 PEOOYX 489

מי קוקוס – מי קוקוס הם הנוזל אשר נמצא בתוך פרי הקוקוס.
מפיקים אותם מאגוזי קוקוס צעירים, כלומר
כאשר הם בשלב הירוק, ולא הקוקוסים היבשים שאתם רואים בסופר.
למעשה אם אתם נמצאים בתאילנד או
מדינה טרופית בה גדלים עצי קוקוס,
כל שאתם צריכים לעשות זה לחורר את הקוקוס ולשתות מתוכו את המים.
בארץ אנו יכולים להשיג מי קוקוס מיובאים בפחית או בקרטון,
כמו למשל מי הקוקוס של Aroy-D או Chaokoh .
מי קוקוס הם משקה מרענן בעל טעם עדין והם גם בריאים מאוד;
הם נחשבים כמפחיתי לחץ דם ומחלות לב.
חלב קוקוס – בניגוד למי קוקוס,
חלב הקוקוס אינו מיועד לשתייה אלא לצורך בישול. חלב הקוקוס הוא הנוזל
אשר מופק מהבשר הלבן של הקוקוס הבוגר. בניגוד למי הקוקוס השקופים, חלב הקוקוס הוא לבן וסמיך. חלב
קוקוס הוא רכיב מרכזי בהרבה רכיבים אסיאתיים, אך לא רק. למשל מי שרוצה לבשל מרק פטריות מוקרם יכול
להחליף את השמנת בחלב קוקוס.

 

124

נוזל קוקוס וקרם קוקוס
למעשה נוזל קוקוס וקרם קוקוס הם אינם שונים בהרבה מחלב קוקוס.
ההבדל ביניהם הוא רמת הריכוז ואחוזי השומן.
נוזל קוקוס הוא הגרסה העדינה ביותר ואילו קרם קוקוס הוא גרסה מרוכזת יותר
הדומה לשמנת מתוקה.
באופן דומה גם משתמשים בה למטרות דומות, כמו למשל הכנת קינוחים. קרם קוקוס
מומלץ הוא זה של חברת נוטרה זן או Arroy-d.
נוזל קוקוס, חלב קוקוס וקרם קוקוס מיוצרים בתהליך בו מפרידים
את הבשר הלבן מהקליפה הקשה; לאחר מכן
היא עוברת טחינה יחדיו עם מים וסינון.
הנוזל הלבן והסמיך שמתקבל הוא חלב הקוקוס. למעשה מכיוון שחלב
קוקוס, נוזל קוקוס וקרם קוקוס הם כמעט אותו הדבר,
אם לא השגתם חלב קוקוס תוכלו לדלל את קרם הקוקוס במים.
מדוע תוויות המוצרים מבלבלות?
ישנם מקרים בהם מוצרים שהם חלב קוקוס נמכרים בפחית עליה כתוב מי
קוקוס. אך אנו רואים בבירור שמדובר בנוזל חלבי,
הסיבה לכך היא שהתקנות של משרד הבריאות מאפשרות
למשווקים להשתמש במילה חלב רק כאשר מדובר במוצר מן החי (חלב פרה או חלב עזים).
כמו כן השימוש במילה חלב במוצר שהוא פרווה עשוי לבלבל את שומרי הכשרות.
לסיום, אם אנחנו כבר בענייני קוקוס,
תוכלו לעשות שימוש גם בשמן הקוקוס לצורך טיגון ובישול. שמן הקוקוס,
כמו זה של חברת שקד – תבור או תבואות הוא בעל טעם מיוחד בטיגון וגם מסייע בהפחתת הכולסטרול.

כתוב/כתבי תגובה