דבש – סוגים, הבדלים וכיצד נזהה דבש איכותי?

דבש – סוגים, הבדלים וכיצד נזהה דבש איכותי?

לפני המון שנים בני האדם גילו את הדבש המתוק והפכו אותו לאחד מרכיבי המזון ומקורות
האנרגיה לגוף. בהתחלה בני האדם ליקטו את הדבש מהטבע, בהמשך הם גם למדו את אומנות הכוורנות. היום
הדבש הוא מוצר אהוב בכל העולם. ישנם סוגים שונים של דבש הנבדלים בטעם ובארומה ואפילו
בתכונותיהם. למשל ניתן למצוא דבש המופק מפרחי אקליפטוס, פרחי הדרים ואחרים; הדבש האהוב עליי הוא
זה המופק מפרחי בר. הדבש הוא לא רק טעים, יש בו אנזימים שונים, יש לו תכונות אנטי בקטריאליות והרפואה
האלטרנטיבית מרבה להשתמש בו. במאמר זה נדבר על ההבדלים בין סוגי הדבש השונים ואיך ניתן לזהות דבש
איכותי וטהור.

 

דבש איכותי
דבש איכותי

 

דבש או זיוף?

בעוד הביקוש העולמי לדבש עולה, ישנה גם עלייה בייצור הדבש המזויף. במקרים רבים מסתובבים בשוק
מוצרים מבוססי סוכר אשר נראים כמו דבש ונמכרים כאילו היו דבש טבעי, אך אלו הם מוצרים סינתטיים אשר
אין להם את התכונות והסגולות של הדבש האמתי. לא קל לזהות את הדבש המזויף והדבר מאתגר אפילו את
מעבדות המזון. לכן חשוב לקנות את הדבש מיצרים מוכרים ואמינים.

 

איכות הדבש

הדבש הטוב, הטעים והאיכותי ביותר הוא זה המופק מצוף טבעי. לא כל דבש טבעי מופק מצוף. בעונת החורף
כאשר לדבורים אין דבש למאכל נהוג להזין אותן בתמיסת סוכר המספקת להן אנרגיה ומממנה הם מפיקות
דבש, אך חשוב להקפיד להפסיק את האכלת הסוכר בעונת אגירת הדבש על מנת להבטיח דבש איכותי.
דבר נוסף שפוגע באיכות הדבש הוא חימום הדבש; הדבש מתגבש בטמפרטורות נמוכות וישנם בתי אריזה אשר
בהם נוהגים לחמם את הדבש. חימום הדבש פוגע בתכונותיו כחומר אנטי בקטריאלי, נוגד חמצון ומחטא. דבש
איכותי הוא דבש שלא עבר חימום. העדיפו דבש במרקם סמיך או מגובש.

01

סוגי דבש:

אנחנו ב"זול בריא" מספקים את איכות הדבש הטובה ביותר עבורכם של חברת נגוהות שאינו עובר חימום ואיכותי ביותר.

דבש טהור מפרחי אקליפטוס של חברת נגוהות –
האקליפטוס ידוע בזכות סגולותיו הרפואיות; שמניו משמשים לטיפול בבעיות
נשימה וטיפולים אנטי ספטיים. דבש דבורים טהור מפרחי אקליפטוס מביא לנו טעם מיוחד לצד סגולות רפואיות
חזקות. דבש טהור מפרחי אקליפטוס מתאים מאוד למרינדות בשריות.

דבש טהור מפרחי אבוקדו של חברת נגוהות –
דבש טהור מפרחי אבוקדו הוא בעל מרקם חמאתי והוא עשיר בוויטמינים, אשלגן,
סידן וברזל. האחרון הוא הסיבה לצבעו הכהה של הדבש. נגיעה של דבש אבוקדו מתאימה לשדרוג תבשילי
קדרה.

דבש טהור מפרחי הדרים של חברת נגוהות –
דבש מפרחי הדרים מאופיין בצבע בהיר וטעם עדין. זהו הדבש המומלץ לעוגות,
מאפים וקינוחים שונים הכוללים דבש.

דבש טהור מפרחי בר של חברת נגוהות –
דבש מפרחי בר הוא דבש עשיר בטעמים וסגולות ממבחר פרחי הבר. מסיבה זו הוא
עשיר במינרלים, וויטמינים וחומצות אמינו. הוא מעולה לחיזוק מערכת החיסון ועבור מי שמצונן מומלץ להוסיף
דבש מפרחי בר לכוס התה.

 

עוד מידע על הדבש הלבן של חברת נגוהות:

הדבש הלבן הינו דבש המופק מפריחת אביב נדירה

בעל מרקם חמאתי וטעם מופלא!

דבש טהור לגמרי!!!!!!! ולכן יש לו ערך תזונתי מאוד מאוד גבוה! ומרגישים את זה כמובן בטעם!

מקורו של הדבש- דבש איכותי צריך להיות מצוף פרחים בלבד.
היום דבורה יכולה לעשות דבש מכל תמיסה סוכרית, וזה מה שעושים בחורף שאין לדבורים מזון בטבע,

מוסיפים מי סוכר, הדבורים לוקחות את מי הסוכר לכוורת והופכות אותו לדבש.

דבש זה צוף פרחים מאודה, הדבורים לוקחות את הצוף כשהוא 80% מים ו20% סוכר ובכוורת הם מאדות אותו ומוסיפות אנזימים,

ואז הוא הופך ליחד הפוך של 80% סוכר ו20% מים.

הדבש שלנו לא מופק ממי סוכר, גם לא בחורף!

הדבש נארז מיד בתום ההפקה שלו. שומר על הערך שלו ברמה הגבוהה ביותר.

החימום פוגע בערכו התזונתי של הדבש ועל כן, דבש נגוהות אינו עובר חימום כדי לשמור על ערכו התזונתי ועל טעמו העשיר.

אתם מוזמנים להיכנס לחנות ולהתרשם ממגוון סוגי הדבש האיכותיים שאנו מספקים.

כתוב/כתבי תגובה